Weekend i London

Perfekt för att träna och förbättra sin engelska.

Jag tog med min 11-åriga son på en weekend till London. Han hade då gått 1,5 år i engelska skolan och jag ville under några mysiga dagar ge honom möjlighet att få använda sina nya språkkunskaper.

Vad passar inte bättre då, än att åka till London som erbjuder många olika aktiviteter, sevärdheter, shopping och den riktiga storstadspulsen. Helt enkelt ett perfekt resmål för att träna engelska och spendera en mysig weekend tillsammans.

Vi valde att bo på ett hotell som ligger några minuters gångavstånd från Victoria station. Det är en bra knutpunkt om man vill tillbringa en helg i London. Du förflyttar dig lätt med hjälp av tunnelbanan eller tåget. Vi använde oss nästan enbart av tunnelbanan för att förflytta oss, men självklart tog vi även en eller annan dubbeldäckare.

Mest för att det hör London till och att uppleva känslan att sitta högst upp och blicka ut över Londons gator. För mig finns det vissa saker som verkligen förknippas med London och det är det gamla traditionella röda telefonkioskerna, brevlådorna och självklart dubbeldäckarna.

Vill man besöka någon marknad kan jag varmt rekommendera Camdem Town där det finns flera sammanhängande marknader som kallas Camdem Market.

Det är ett häftigt område med massa coola fasader. Åkt dit och strosa runt, du kommer inte ångra dig!

Jag har ingen aning om Camdem Town är känt för skor, men många skobutiker låg längst gatan med häftiga fasadskyltningar.

Det finns en hel del inredningsbutiker med massa roliga och häftiga inredningsdetaljer. Vi slog till och köpte en designspegel med ankfötter efter mycket velande fram och tillbaka. Den kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Det är ett fint minne från vår gemensamma resa. Jag är så glad att vi vände tillbaka i regnet för att köpa den 🙂

Ett annat fint minne är våra bilder från den gamla fotoautomaten som finns inne på Camdem Market på nedre plan. Ni minns säkert den gamla heliga fotoautomaten som spottar ut en karta på fyra bilder. Min son visste inte vad en fotoautomat var när vi satte oss i hytten för att ta bilder. Men för en annan som är född på 70-talet är det nästan nostalgi från barndomen. Jag hade nog kunnat mata på hur många mynt som helst och tagit bild efter bild 🙂

Från Camdem Market rörde vi oss vidare till nästa turistattraktion London Eye men då kön var väldigt lång valde vi att att bara titta men inte åka. Det var på tok för kallt att stå ute och köa. Precis i närheten av London Eye vid kajen ligger ”The London Dungeon”. Något jag verkligen kan rekommendera alla att besöka oavsett ålder (ej barn under 10 år).

”The London Dungeon” är som ett skräckmuseum där man delas in i grupper och får sedan passera genom byggnaden och se ett stort antal pjäser som återskapar de blodiga historiska händelserna som skett i London och Englands historia. Intressant och lärorikt men du måste förstå engelska om du skall ha något utbud av aktiviteten.

Det var fler år sedan jag besökte London och jag var lite sugen på att återigen uppleva vaxkabinetten Madame Tussauds.

Ett smart tips om ni vill besöka vaxkabinetten, förboka och betala biljetterna i förväg. Ni kommer inte ångra er då kön kan vara oändligt lång om man har otur.

En del av vaxdockorna är riktigt bra gjorda och ser verkliga ut, en del är mindre bra. Men vem tackar nej till att fotografera sig med en kändis.

Men om man skall vara helt ärligt är detta nog ingen höjdare för barn då många av vaxfigurerna är kända människor för oss vuxna men som barnen inte har någon koll på.

Det var ytterst få vaxdockor som min son kände igen och det tror jag förtar nöjet lite grann. På slutet hade det lite Disney team och där kände han sig lite hemma.

Att åka till London betyder en hel del shopping för det flesta. Ett besök på anrika Harrods som ligger Knightsbridge, strax söder om Hyde Park är ett måste. Varuhuset är gigantiskt och skall tydligen ha totalt 330 st avdelningar. Missa inte avdelningen med mat och bakverk och passa på att ta en klassisk afternoon tea.

Vi var i London precis innan julafton och är man där den tiden och har barn med sig så tycker jag att man skall bege sig till Winter Wounderland som ligger ganska nära Harrods i Hyde Park. Det är en gigantisk nöjespark som finns tillgänglig under 6 veckor. När vi var där småregnade det men det var ändå mysigt att strosa omkring bland all belysning, titta på folk och åka någon karusell.

Sen kommer vi till avsnittet om alla gamla historiska platser. Som till exempel Tower of London, en medeltid kunglig borg som ligger vid Themsen.

Jag är inte egentligen inte superintresserad av en massa historiska byggnader men någonstans kände jag att jag vill visa upp en del platser för min son. Det var inte direkt så att han jublade, men vi kom fram till att det hade pratat en hel del om London i skolan och en del av dessa platser kände han igen från lektionerna.

Innan vi åkte till London var jag otroligt sugen att förboka någon musikal. Hade gärna gått och sett Michael Jackson. Men när jag frågade min son så visste han inte ens vem Michael Jackson var så det blev ingen musikal. Men vi tog oss i alla fall ner till Piccadilly Circus för att se neonskyltarna.

Med facit i hand var det tur att jag inte bokade några musikalbiljetter. Barn orkar mycket, men inte hur mycket som helst. Vi lämnade hotellet tidigt varje morgon och var tillbaka sent på kvällen. Då var min son mer död en levande. Så att klämma in en musikal på detta hade blivit på tok för mycket. Det får vi ta nästa gång.

Vi hade en fantastiks helg tillsammans. Så otroligt glad att vi åkte utan resten av familjen. Mysigt att få spendera tid tillsammans med ett barn och uppleva saker tillsammans.

Tips inför London:

Väder: Vi var i London precis innan julafton och hade både sol och spöregn, så kläder efter väder. Känns som om det ofta är ganska rått i London.

Säkerhet: Vi var ute till sen kväll och tog oss hem med tunnelbanan. Jag kände mig aldrig rädd och det är alltid mycket folk i rörelse.

Kommunala medel: Tunnelbanan fungerar utmärkt i London. Den är lätt att lära sig och det går fort. Det är även trevligt att hoppa på en dubbeldäckare för att få se mer av stan. Köpa ett dagkort så kan du resa hur mycket du vill under ett dygnet.

Boende: Se till att du bor vid en tunnelbanestation som helst korsar flera linjer så du lätt tar dig snabbt och smidigt dit du vill.

Shopping: Åker du med barn missa inte den gigantiska leksaksaffären Hamleys. Men avsätt tid och räkna med att du blir fast där i några timmar. En annan kedja som är värd att besöka är Primark. Perfekt affär att låta barnen shoppa loss på. Det kan plocka på sig hur mycket som helst för nästan inga pengar alls. Perfekt julshopping.

Afternoon tea: Oavsett om man gillar tea eller inte, tycker jag man skall testa en klassisk afternoon tea.

Sevärdheter: Om du vet att det är något speciellt du vill besöka, förboka och betala biljetter innan du är på plats så spar du massor med tid.

Jag fotograferar alltid mycket och försöker på sätt bevara alla mina minnen. Jag får ibland frågan varför reseblogga? På det har jag två svar. Förr skapade jag fotoalbum med alla minnen. Idag ligger bilderna i datorn och i bästa fall hyfsat sorterade. Tänkt vad fantastiskt på äldre dar kunna gå tillbaka, minnas och återuppleva sina resor. Barnen får möjlighet att blicka tillbaka i sin barndom och har ett fint minne den dagen vi inte längre finns.

Jag vill dela med mig om restips och inspirera andra som funderar på att börja resa eller som kanske redan har bokat sin resa. Själv söker jag ofta information på nätet inför udda resmål och upplever ofta att det är svårt att hitta bra matnyttig information. Kan jag inspirera någon att våga prova ett nytt resmål så är det gott nog. Vi hörs!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s