Tsitsikamma National Park

Åker man längst Garden Route så kommer man så småningom fram till Tsitsikamma Nationalpark. Där kan man lätt spendera några roliga dagar.

Parken bjuder på en otroligt vacker natur och det finns ett antal aktiviteter att välja på. Vi valde att bo i Knysna och sen göra dagsutflykter till nationalparken.

Zipeline

Ena dagen delade vi upp familjen, killarna ägnade sig åt zipline vilket bjöd på fina vyer. Guiderna var väldigt bra och banan bjöd på totalt 10st ziplines, med en maxhastighet på cirka 65km, maxhöjd 30m och en maxlängd på 95m. Aktiviteten bokas med fördel direkt via internet.

Ridning

Vi tjejer hade bokat en halvdags ridning med picknickstopp. Hog Hollow Horse Trails är ett seriöst ridcenter med välvårdade hästar och bra utrustning. Helt klart över förväntan.

Vi hade en enorm tur då vi var det enda som var inbokade på en halvdagstur just den dagen så vi fick rida själva tillsammans med en guide.

När guiden märkte att min dotter Ida behärskade hästen bra så blev det en hel del galopp.

Efter halva ridturen så stannade för en helt magisk picknick.

Hela uppdukningen, miljön och picknickbrickan var helt perfekt. Så otroligt fint fixat.

På vägen tillbaka passerade vi en polobana där det var fullt matchspel på gång. Första gången i mitt liv som jag ser ett polospel live.

Lunchtips

Lunch äter man med fördel på Marilyn´s 60´s Diner, ett häftigt 60-tals ställe som bjuder på en atmosfär som går i 60-tals tema.

Menyn ser inte ut att vara mycket till världen men maten var riktigt god. Stället ligger väldigt nära infarten till Tsitsikamma Nationalpark.

Bungee Jump

I närheten av Tsitsikamma Nationalpark Ligger Bloukrans bridge där det finns möjlighet att hoppa bungee jump.

Jag ångrar så mycket att jag inte hoppade bungy jump. Velade fram och tillbaka, hade svårt att bestämma mig. Var inte säker på att jag skulle våga och ville inte utsätta familjen för att sitta och vänta i ett par timmar för att sen kanske inte våga hoppa.

Men om jag någon gång åker tillbaka så skall jag hoppa. Bungee jump från Bloukrans River Bridge är den högsta kommersiella i världen på 216 meter. Nedan ser ni en som hoppar.

Vandringsleder

Gillar man att vandra så finns det fina vandringsleder i Tsitsikamma Nationalpark som bjuder på hissnade vyer och du kommer stundtals havet riktigt nära när du går över alla hängbroar.

Vi valde en kortare vandringsled då vi vet att barnen orkar, men ganska snabbt tröttnar och vill göra något annat.

Paddla kanot

På eftermiddagen var det dags för hela familjen att padda kanot längst storm river.

Kan varmt rekommendera det, otroligt vackert och vi fick även sällskap av en säl.

Lite läskigt blev det på hemvägen då det blåste upp till storm och vi var tvungna att ta oss en bit över öppet hav. Men allt gick bra som tur var.

Aktiviteten var ganska lång och vi började känna oss lätt stressade då vi skulle ta oss vidare till Port Elisabeth för att lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen. Vi ville undvika att köra när det var mörkt ute men insåg ganska snabbt att det kommer vi inte lyckas med. Sista timmen var det becksvart ute och vi hade bokat ett boende via AirBnB som bara skulle ligga 800m från flygplatsen. Det vi däremot inte hade koll på var att vi hade bokat ett boende i ett område som låg precis vid slummen. Mindre bra och lite stressande då vi på nått sätt även skulle lyckas få tag på en Uber tidigt på morgonen. Men förvånade nog så var bokning av Uber inga problem alls, vi kom fram till flygplatsen med god  marginal och kom med planet som tog oss vidare till Johannesburg.

Nyfiken att läsa mer om Sydafrika? Hur är det att åka på safari och vad skiljer ett privat reservat mot ett öppet reservat där alla kan köra in? Följ bloggen så missar du inte nästa inlägg Vi hörs!