Fina Grisslehamns Havsbad

Vill Ni njuta av ett underbart spa och en fin hotellmiljö kan jag verkligen rekommendera Grisslehamns Havsbad. Det var många år sedan jag sist besökte Grisslehamns Havsbad och om jag minns rätt tyckte jag då att hotellet var rätt nedgånget, men för ett antal år sedan renoverade man hela hotellet.

Idag möts man av en trevlig välkomnande entré, mysigt möblerad och med en stor mysig värmande brasa precis vid ingången.

Direkt efter brasan möts man av ett generöst uppdukat fikabord med godis, frukt, fikabröd och café. Så för den fikasugna är det bara att slå sig ner i någon av alla mysiga sittgrupper.

Hotellrummen är smakfullt renoverade och man märker att Grisslehamns havsbad har tagit hjälp av en ljusdesigner då belysningen är smakfullt gjord. Säkert något som jag uppmärksammar mer än många andra då jag till vardags arbetar med ljus.

Spaavdelningen är helt klart hotellets höjdpunkt. Väldigt stort och fint spa som erbjuder allt.

Fyra olika bastubad. Klassisk bastu, aromabastu, ljusterapibastu och vedeldad bastu.

Min favorit var helt klart Aromabastun. I vanliga fall hade det varit den vedeldade bastun, men eftersom den fanns utomhus precis vid de varma poolerna blev det för mycket med varmt poolbad och sen sätta sig i en varm vedeldad bastu.

Kombinera gärna bastubadande med den färgglada duschen och välj med fördel program tre som efterliknar kallt duggande sommarregn. Så svalkande och skönt eller så väljer du att svalka dig i den minst sagt kalla poolen som ligger precis i anslutning till bastun.

En annan höjdpunkt var självklart att sjunka ner i en varm bassäng utomhus. Framförallt efter klockan 18:00 då alla barn fick lämna spaavdelningen. Då tände personalen upp en massa ljus och det blev väldigt stämningsfullt.

Nere på spaavdelningen kan man inta en lättare måltid och det finns rättigheter ifall man vill avnjuta ett glas vin eller ta en kall öl. Vi valde att äta varsin sallad som var helt okej. För den som vill träningssimma finns det en ganska stor inomhuspool. I anslutning till den finns ett antal sittgrupper där man kan sitta och koppla av.

Middagen valde vi att inta som room service då det i dessa speciella Coronatider endast serveras mat i matsalen fram till kl:20:00. Fördelen är att man kan välja att gå ner på spaavdelningen efter om man orkar och vill. Den är öppen fram till midnatt.

Maten var god och köper man deras weekendpaket så kan man välja mellan tre förrätter, tre varmrätter och två efterrätter. Vi valde getost till förrätt, fisk till varmrätt och en form av cheesecake till efterrätt.

Lite annorlunda att äta middag på rummet, men mysigt. Men som alla i dessa tider saknar man liv och rörelse så helt klart hade vi hellre velat bli serverade i restaurangen för att kunnat avnjuta middagen i lugn takt med rätterna i rätt ordning. Denna gång fick vi börja med varmrätten då den annars hade hunnit kallna. Hotellet är fint, läget vid havet är bra, men kanske inte med den där äkta känslan av fin skärgårdsmiljö.

Frukosten är bra, den har allt du kan önska dig och känns fräsch.

Du tar dig upp till Grisslehamns Havsbad under två timmar från Stockholm vilket är bra och för dig som har barn så är det bra att veta om att barnen är välkomna att vistas på spaavdelningen fram till kl:18:00. Vi som var barnfria tyckte att 18:00 är ganska sent, men hade vi haft barnen med oss hade vi uppskattat den sena tiden.

Jag kan tänka mig att Grisslehamns Havsbad är ännu bättre på sommaren och jag skulle absolut kunna tänka mig att återvända. Har du funderingar på att boka Grisslehamns Havsbad gör det. Du kommer inte bli besviken. På återseende.

En reaktion till “Fina Grisslehamns Havsbad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s