Perfekt för en vinterdag – Ågesta Friluftsgård och Visättra Sportcenter

Vem vill inte njuta av vintern och all snö i Stockholm. Finns det något bättre än att träna utomhus? Kombinationen av frisk luft och träning är oslagbar. Dessutom finns det många fina anläggningar runt Stockholm som bara väntar på ditt besök.

Jag älskar känslan av att kunna träna samtidigt som man får en naturupplevelse och förhoppningsvis kunna njuta av fint väder.

Men vart finns möjligheten om man bor söder om Stockholm? Jag tänkte snabbt tipsa om två ställen. Det fösta är Ågesta Friluftsgård.

På sommaren kan man spela golf vid Ågesta Friluftsgård eller rättare sagt Ågesta Golfbana. Men på vintern vid snötäckt vinterlandskap förvandlas Ågesta golfklubb och Ågesta Fruluftgård till en fantastisk skidanläggning.

På helgerna är det extremt mycket folk som söker sig till Ågesta Friluftsområde men det finns gott om parkeringar. Spåren är långa och många, så det känns aldrig trångt. Anläggningen passar barnfamiljen, den som vill träna eller för den som bara vill njuta av en naturupplevelse. Kvällstid finns det en mindre runda som är belyst, men mest magiskt är det att åka längdskidor i solnedgången.

För den som inte gillar att åka längdskidor kan istället bege sig till Visättra Sportcenter och utöva en annan vintersport, nämligen skridskor.

På Visättra Sportcenter finns det en ishall som har allmän åkning vissa bestämda tider. Men vi föredrar att åka på utomhusbanan. Den är stor och rymmer många människor. Det bästa är nästan att den är uppdelad så på lite mindre än halva isen är det tillåtet att åka med klubba och på andra halvan är det förbjudet.

Vill man inte åka skridskor på Vissätra Sportcenter kan man istället ta med sig längdskidorna. Visättra Sportcenter har fina längdspår och det är betydligt mycket mindre folk än på Ågesta Friluftsgård. Men ett tips, undvik tiden då det är öppen skridskoåkning. Då är det total kaos på parkeringen. När vi var där fick vi leta parkering väldigt länge vilket resulterade i att vi fick börja med matsäcken innan vi ens fått på skridskorna.

Jag har även hört att Lida Friluftsområde och Riksten skall ha riktigt fina längdskidspår. Men jag har inte hunnit med att besöka dem. På återseende…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s