Spavistelse på Djurönäset

Är du sugen på att åka på en spavistelse som dessutom ligger precis vid Stockholms skärgård kan jag varmt rekommendera konferensanläggningen Djurönäset.

Djurönäset ligger på vägen ut mot Värmdö om man kommer från Stockholm. Hotellet är strategiskt placerat på höjden med fin utsikt över Stockholms skärgård. Vill man lämna storstan men ändå inte åka för långt bort så är Djurönäset ett väldigt bra allternativ.

Hotellet ligger fint placerad och fast att anläggningen är stor så har man lyckas skapa flera fridfulla oaser där man kan ligga ostört och sola om vädret tillåter.

Det finns flera små grupperingar med solstolar, en del soffor och ett par hängmattor att välja på. En del placerade så man kan blicka ut över havet.

Anläggningen har en stor inomhuspool som är perfekt för den som vill motionssimma.

Men den bästa poolen på Djurönäset är helt klart utomhuspoolen.

En riktigt fin infinite pool som är uppvärmd året om med en fantastiskt utsikt mot havet. Det är rofyllt att sitta i poolen och titta på båtarna som passerar förbi.

Vid utomhuspoolen finns ett antal solstolar strategiskt utplacerade.

Gillar man att bada bastu så finns det en fin bastuavdelning inomhus. Men när vi var på Djurönäset var det för varmt utomhus för att man skulle vilja sätta sig i en varm bastu inomhus.

I anslutning till bastuavdelningen finns det ett antal relaxstolar. Jag kan tänka mig att det är skönt att sitta där en ruggig höstkväll efter en varm bastu och läsa en bra bok.

Tyvärr åt vi aldrig varken lunch eller middag på hotellet så vi kan inte lämna några omdömen på maten. Men vi åt lunch på en sjökrog i närheten dag ett som heter Motorverkstaden och dagen efter åt vi lunch på Strömma. Jag kan varmt rekommendera båda två som ligger härligt placerade precis vid vattnet och kommer man med båt så kan man enkelt lägga till vid bryggan. Skulle jag välja ett alternativ faller min röst på Motorverkstaden.

Frukosten som serveras på Djurönäset är helt okej. Det mesta som man kan önska sig finns men det saknas det där lilla extra.

Matsalen är okej men ute terassen är betydligt trevligare om vädret tillåter.

Rummet var av en enklare standard. Vi bodde i en sidobyggnad så det är mycket möjligt att nivån är högre i huvudbyggnaden.

Slutsummering: Vi kan varmt rekommendera Djurönäset. Framförallt på grund av läget som är fantastiskt. Vill Ni hitta en lugn oas där Ni kan dra Er undan och njuta av skärgårdsmiljö har Ni kommit rätt.

Men jag måste kanske tillägga att när vi var där så var inte hotellet fullbelagt. Med mer folk så kan känslan bli en helt annan. För den som blir rastlös finns det en del spel att fördriva tiden med.

Nyfiken på andra allternativ i närheten av Stockholm? Läs gärna inläggen om Trosa Stadshotell, The Winery hotel, Rånäs slott eller Skytteholmens kursgård. Nyfiken på fler restips Följ bloggen så missar Ni inget, på återseende.

En reaktion till “Spavistelse på Djurönäset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s