Ågesta Friluftsgård

Gillar du vintern och all snö i Stockholm. Finns det något bättre än att sporta utomhus? Kombinationen av frisk luft, natur och träning är oslagbar. Det finns många fina anläggningar runt om i Stockholm som bara väntar på ditt besök.

Jag gillar verkligen känslan av att träna samtidigt som man får en naturupplevelse och bonus är om man samtidigt kan njuta av fint väder.

Bor du söder om Stockholm? Då kan jag tipsa dig om två ställen. Det fösta är Ågesta Friluftsgård.

På sommaren kan man spela golf på Ågesta Golfbana, men på vintern förvandlas Ågesta golfklubb till en fantastisk skidanläggning.

På helgerna är det extremt mycket folk särskilt om det är fint väder, men det finns gott om parkering. Skidspåren är långa, många och det känns aldrig trångt. Anläggningen passar både barnfamiljen, den som vill träna eller för den som bara vill njuta av en naturupplevelse. På kvällen finns det en mindre belyst runda, men det mest magiska är det att åka längdskidor i solnedgången.

För den som inte gillar att åka längdskidor kan istället ta sig till Visättra Sportcenter och åka skridskor.

På Visättra Sportcenter finns det både inomhus hall där det finns tider för allmän åkning och en stor utomhusbanan. Jag föredrar helt klart att åka utomhus. Den stora utomhusbanan rymmer många människor så det känns inte trångt. Den är dessutom uppdelad så på lite mindre än halva isen är det tillåtet att åka med klubba och på andra halvan är det förbjudet.

Vill man inte åka skridskor på Vissätra Sportcenter kan man ta med sig längdskidor. Visättra Sportcenter har fina längdspår och det är betydligt mycket mindre folk än på Ågesta Friluftsgård. Ett tips, undvik tiden då det är öppen skridskoåkning. Då är det kaos på parkeringen. När vi var där fick vi leta parkering länge vilket resulterade i att vi fick påbörja matsäcken innan vi ens fått på oss skridskorna.

Jag har hört att Lida Friluftsområde och Riksten också skall ha riktigt fina längdskidspår. Men jag har inte hunnit med att besöka dem. Det får bli nästa år.