Djurönäset

Vill du åka på en spaweekend nära Stockholms skärgård kan jag varmt rekommendera Djurönäset.

Djurönäset ligger mot Värmdö om du kommer från Stockholm. Hotellet är en stor konferensanläggning som ligger strategiskt placerad på höjden med utsikt över Stockholms skärgård. Otroligt fint läge och nära stan. Perfekt om man vill komma bort från storstan men inte åka för långt.

Anläggningen är stor och rymmer många människor men man har ändå lyckas skapa flera fridfulla oaser där man kan hitta sin ostörda plast och sola om vädret tillåter.

Det finns flera olika små oaser där man kan finna lugn och ro. Små grupperingar av solstolar, några soffor och ett par hängmattor. En del fint placerade med sjöutsikt.

På anläggningen finns en stor inomhuspool för den som vill motionssimma eller bara svalka av sig.

Men den bästa poolen på Djurönäset är helt klart deras fina utomhuspool.

Så mycket bättre läge på en infinite pool går knappt att hitta. Poolen är uppvärmd året om och har en fantastisk utsikt över havet. Här kan man sitta många timmar och bara blicka ut över havet och se mängder av båtar passera.

Runt poolen finns även ett antal solstolar strategiskt utplacerade.

För den som gillar att basta så finns det en bastuavdelning inomhus. När vi var på Djurönäset så var det för varmt ute för att man skulle vara sugen att gå in och sätta sig i en bastu. Men bastuavdelningen såg fin ut.

Även här fanns ett antal relaxstolar tillgängliga för den som bara ville koppla av och njuta. Kan tänka mig att det är härligt att sitta där efter en varm bastu en ruggig höstkväll med en bra bok.

När det gäller maten kan vi inte lämna några omdömen då vi valda att alla måltider ute. Första lunchen intog vi på Motorverkstan som är en trevlig sjökrog och andra dagen åt vi på Stömma. Båda två ligger precis vid vattnet så man kan lätta komma in med båt för att få sig ett mål mat. Trevliga restauranger båda två men skulle jag välja en så går mitt val till Motorverkstaden som jag tyckte var lite mysigare och lite bättre mat.

Frukosten på Djurönäset är helt okej men sticker inte ut. Med ganska enkla medel skulle det kunna lyfta frukosten till en högre nivå.

Miljön där man äter är okej men har ni möjlighet sätt Er på uteterassen den är snäppet trevligare.

Rummen var okej men ganska ocharmiga. Nu bodde vi i ett sidohus så mycket möjligt att hotellrummen i huvudbyggnaden är trevligare.

Slutsummering: Jag skulle absolut kunna tänka mig att återkomma framför att på grund av läget och miljön runt omkring. Spaavdelningen höll en bra nivå och älskar man havet, närheten till Skärgården så kommer Ni gilla Djurönäset.

När vi var där så var det nog lite lågsäsong så svårt att bilda sig en uppfattning hur man upplever Djurönäset om anläggningen nästan är fullbelagd. Vid dåligt väder eller om man fått nog av spaavdelningen kan man alltid spela lite spel.

Slutsummering: Absolut ett bra val om man vill åka på en spaweekend. Fin och stor spaavdelning men många relaxstolar för den som bara vill koppla av med skärgården bakom husknuten.