Drottningholms slott

Drottningholms slott är byggt på 1600-talet och ligger på Lovön i Mälaren som tillhör Ekerö kommun. Drottningholms slott med den tillhörande slottspark finns med på UNESCO:s världsarvslista då slottet representerar europeisk kunglig arkitektur från den tidsaxeln. Slottet ligger väl placerat nere vid vattnet.

Sveriges kungafamilj flyttade in på Drottningholms slott 1981 och är idag kungaparets permanenta bostad. Rummen på slottets södra sida är reserverade för Kungaparet.

Både slottet och slottsparken är till största delen öppen för allmänheten. Men vi valde aldrig att gå in i självaste slottet utan strosade bara runt i den fina omgivningen.

Jag minns inte ens när jag senast besökte Drottningholms slott men det måste ha varit någon gång under min skoltid. Måste säga att jag blev positivt överraskad.

Det är en otroligt fin miljö, allt är väldigt välskött och det är mysigt att vandra runt i slottsparken. Jag kan jag varmt rekommendera Er att åka dit.

Drottningholm slott är gigantiskt stort. Det får mig att fundera på hur det skulle vara att bo på ett slott. Hur många rum skulle man nyttja och vad kostar underhållet inklusive uppvärmning? Måste vara gigantiska summor.

Hela området är otroligt välskött. Men slottsparken är höjdpunkten vid ett besök. Så har du möjlighet, besök Drottningholms slott under sommarhalvåret.

Slottsparken är fin och väldigt välskött med flera mysiga gångstråk längst vattnet. På vissa ställen har man skapat små söta gångbroar.

Tips, åker ni den varmare delen av året. Ta med Er en mysig picknickkorg, sätt Er ner och bara njuter av omgivningen. Ni kommer inte bli besvikna.