LONDON

London, perfekt för en weekend!

Jag tog med min son på en weekend till London. Han hade då gått 1,5 år i engelska skolan och jag ville under några mysiga dagar ge honom möjlighet att träna på att prata engelska.

Vad passar inte bättre än att åka till London som bjuder på många olika aktiviteter, sevärdheter, shopping och storstadspuls. Ett perfekt resmål för att spendera en mysig weekend tillsammans.

Vi bodde på ett hotell som låg vid Victoria station. Det är en bra knutpunkt om man vill tillbringa en helg i London. Du förflyttar dig lätt med hjälp av tunnelbanan. Vi använde oss nästan enbart av tunnelbanan för att förflytta oss, men självklart tog vi även en eller annan dubbeldäckare.

För mig finns det vissa saker som verkligen förknippas med London. Det gamla traditionella röda telefonkioskerna, brevlådorna och självklart dubbeldäckarna.

Vill man besöka en marknad kan jag varmt rekommendera Camdem Town, där det finns Camdem Market.

Det är ett häftigt område med coola fasader. Åkt dit och strosa runt,
du kommer inte ångra dig!

Jag har ingen aning om Camdem Town är känt för skor, men många skobutiker låg längst gatan med häftiga fasader.

Det fanns en hel del inredningsbutiker med roliga inredningsdetaljer. Vi slog till och köpte en designspegel med ankfötter. Den kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och ett fint minne från vår gemensamma resa. Jag är så glad att vi vände tillbaka i regnet för att köpa den.

Ett annat fint minne är våra bilder från den gamla fotoautomaten som finns inne på Camdem Market. Du finner den på nedre plan. Minns Ni den gamla heliga fotoautomaten som spottar ut en karta på fyra bilder. Min son visste inte vad en fotoautomat var när vi satte oss i hytten för att ta bilder. Men för en annan som är född på 70-talet är det nästan nostalgi från barndomen. Jag hade nog kunnat mata på hur många mynt som helst och tagit bild efter bild.

Från Camdem Market rörde vi oss vidare till nästa turistattraktion London Eye men då kön var väldigt lång valde vi att att bara titta men inte åka. Det var på tok för kallt att stå ute och köa. Precis i närheten av London Eye vid kajen ligger ”The London Dungeon”. Något jag verkligen kan rekommendera alla att besöka oavsett ålder (ej barn under 10 år).

”The London Dungeon” är som ett skräckmuseum där man delas in i
grupper och får sedan passera genom byggnaden och se ett stort antal pjäser som återskapar de blodiga historiska händelserna som skett i London och Englands historia. Intressant och lärorikt men du måste förstå engelska om du skall ha något utbud av aktiviteten.

Det var fler år sedan jag besökte London och jag var lite sugen på att
återigen uppleva vaxkabinetten Madame Tussauds.

Ett smart tips om ni vill besöka vaxkabinetten, förboka och betala
biljetterna i förväg. Ni kommer inte ångra er då kön kan vara oändligt lång om man har otur.

En del av vaxdockorna är riktigt bra gjorda och ser verkliga ut, en del är
mindre bra. Men vem tackar nej till att fotografera sig med en kändis.

Men om man skall vara helt ärligt är detta nog ingen höjdare för barn då
många av vaxfigurerna är kända människor för oss vuxna men barnen har ingen aning om vilka det är. 

Det var ytterst få vaxdockor som min son kände igen men på slutet hade det Disney team och där kände han sig hemma.

Att åka till London betyder en hel del shopping för det flesta. Ett besök på
anrika Harrods som ligger Knightsbridge, strax söder om Hyde Park är ett måste. Varuhuset är gigantiskt och skall tydligen ha totalt 330 st avdelningar. Missa inte avdelningen med mat och bakverk och passa på att ta en klassisk afternoon tea.

Vi var i London precis innan julafton och är man där den tiden så tycker jag att man skall bege sig till Winter Wounderland som ligger nära Harrods i Hyde Park. Det är en gigantisk nöjespark som finns tillgänglig under 6 veckor. När vi var där småregnade det, men det var ändå mysigt att strosa omkring, titta på folk och åka någon karusell.

Sen kommer vi till avsnittet om alla gamla historiska platser, Tower of London, en medeltid kunglig borg som ligger vid Themsen.

Jag är inte egentligen inte superintresserad av se alla dessa historiska
byggnader men jag ville gärna visa upp en del platser för min son. Det var inte direkt så att han jublade, men vi kom fram till att det hade pratat en hel del om London och en del av dessa platser kände han igen från lektionerna.

Innan vi åkte till London var jag sugen på att förboka någon musikal. Jag hade gärna sett Michael Jackson. Men när jag frågade min son så visste han inte ens vem Michael Jackson var, så det blev ingen musikal. Men vi tog oss ner till Piccadilly Circus för att se neonskyltarna.

Med facit i hand var det tur att jag inte bokade några musikalbiljetter.
Barn orkar mycket, men inte hur mycket som helst. Vi lämnade hotellet tidigt morgon och var tillbaka sen kväll. Då var min son helt slut. Så att klämma in en musikal på detta hade blivit på tok för mycket. Det får vi ta nästa gång.

Vi hade en fantastiks helg tillsammans. Så otroligt glad att vi åkte utan
resten av familjen. Mysigt att få spendera tid tillsammans med ett barn och
skapa minnen tillsammans.

Tips inför London:

Väder: Vi var i London precis innan julafton och hade både sol och spöregn, så kläder efter väder. 

Säkerhet: Vi var ute till sen kväll och tog oss hem med tunnelbanan. Jag kände mig aldrig rädd och det är alltid mycket folk i rörelse.

Kommunala medel: Tunnelbanan fungerar utmärkt i London. Den är lätt att lära sig och det går fort. Det är trevligt att hoppa på en dubbeldäckare för att få se mer av stan. Köpa ett dagkort så kan du resa hur
mycket du vill under ett dygn.

Boende: Se till att du bor vid en tunnelbanestation som helst korsar flera linjer så du lätt tar dig snabbt och smidigt dit du vill.

Shopping: Åker du med barn missa inte den gigantiska leksaksaffären Hamleys. Men avsätt tid och räkna med att du blir fast där i några timmar. Besök även Primark, en perfekt affär att låta barnen shoppa loss på. Det kan plocka på sig hur mycket som helst för nästan inga pengar alls. Perfekt!

Afternoon tea: Oavsett om man gillar tea eller inte, tycker jag man skall testa en klassisk afternoon tea.

Sevärdheter: Om du vet att det är något speciellt du vill besöka, förboka och betala biljetter innan du är på plats så spar du massor med tid.

Jag fotograferar alltid mycket och försöker på sätt bevara alla mina minnen.
Jag får ibland frågan varför reseblogga? På det har jag två svar. Förr skapade jag fotoalbum med alla minnen. Idag ligger bilderna i datorn och i bästa fall hyfsat sorterade. Tänkt vad fantastiskt på äldre dar kunna gå tillbaka, minnas och återuppleva sina resor igen via bloggen. Barnen får möjlighet att blicka tillbaka i sin barndom och har ett fint minne den dagen vi inte längre finns.

Jag vill dela med mig om restips och inspirera andra. Själv söker jag ofta
information på nätet inför udda resmål och upplever att det är svårt att hitta bra matnyttig information. Kan jag inspirera någon att våga prova ett nytt resmål så är det gott nog. Vi hörs!