Rånäs slott

Rånäs slott börjades byggas 1833 men bygget fullbordades inte förrän 1844. 1931 köpte Stockholms stad slottet och började använda det som ett vårdhem för psykiskt sjuka. År 1999 renoverades slottet och efter det öppnades det upp som hotell samt konferensanläggning.

Rånäs slott är otroligt vackert invändigt. Väldigt välbehållet och när man renoverade slottet har man försökt bevara så mycket som möjligt av det gamla. Det finns ett antal gamla kakelugnar och många av salongerna har fantastiska takmålningar.

Hela slott andas lyx, kunglighet och välfärd.

Rånäs slott ligger fint placerat vid Skedviken som är en liten insjö. Promenaden ner från slottet går via en fin trädallé.

Väl nere vid vattnet finns en härlig sjöbastu och fyra bubbelpooler fint placerade vid vattnet. Det finns gott om utrymme för alla gäster.

När vi besökte Rånäs slott hade vi bokat in oss på en komplett paket som innefattade lunch, femrätters avsmakningsmeny, vickningsbricka och självklart tillgång till spa bad med tillhörande bastu.

Till lunch servades en soppa med bröd, kaffe och kaka. Självklart ingick även ett glas bubbel.

Vårt rum låg inte i slottet utan i trädgårdsmästarvillan som ligger en liten promenad från självaste slottet.

Rummen var fint inredda och man har försökt bevara det gamla. Extra mysigt med kakelugnen.

Omgivningen runt slottet är riktigt fin. Det är mysigt att bara strosa runt i slottsparken.

För den som är träningssugen finns ett ljusgym. Varför man döpt det till ljusgym beror nog på att det är vitt, litet och med fönster. Gymmet är enbart öppet för hotellets gäster.

Till kvällen serverades en femrätters avsmakningsmeny som var väldigt vällagad och god.

För den som gillar att äta riktigt god mat kan jag verkligen rekommendera Rånäs slott. Maten var utsökt. Efter middagen bar det iväg ner till sjöbastun och bubbelpoolen. Så avkopplande att krypa ner i ett varmt bad och bara blicka ut mot stjärnorna.

Efter badet hade vi fått med oss en vickningsbricka till rummet, men helt ärligt så var vi fortfarande väldigt mätta efter middagen så jag tror att vi knappt orkade provsmaka något.

Dagen efter vaknade vi till strålande solsken. Underbart när man känner att våren är på gång.

Till frukost finns allt du kan önska dig. Finns det något bättre än att äta lång hotellfrukost på helgen när man har gott om tid.

Innan vi åkte hem tog vi en sväng ner till bryggan. Mysigt att njuta av första vårsolen och vacker miljö.

På återseende! Vill du inte missa nya inlägg följ bloggen och är du nyfiken på andra spahotell? Läs gärna om vår upplevelse på Trosa Stadshotell, The Winery hotel eller Varberg Kusthotell.