Stockholm Långsjön runt

Välkommen ut till förorten, närmare bestämt Huddinge. Jag tänkte dela med mig av mitt närområde. Stockholm Långsjön runt är ett trevligt utflyktsmål under en dag.

Bor du i Stockholm och gillar att vara ute så kan jag varmt rekommendera ett besök till Huddinge som angränsar till Stockholm Långsjön runt.

Vill man promenera runt sjön så får man räkna med att det tar en timme (cirka 5km). Det är en trevlig promenad som bjuder på fin omgivning och en hel del bryggor där man kan slå sig ner för att njuta av utsikten.

Förutom bryggorna så finns det flera parkbänkar uppställda längst vägen för den som behöver ta en paus.

På vissa ställen har man skapat rastplatser för dem som har med sig picknick. Väl anordnat med bord och papperskorgar. Vid denna rastplats finns det möjlighet att bada från bryggan.

En annan rastplats är placerad precis vid en lekplats. Perfekt för barnfamiljen.

För den som gillar att träna utomhus, kan lätt ta del av ett gym.

Eller varför inte koppla av på en av solsängarna som är placerade mot vattnet. Ta med en bok eller lyssna på musik.

Promenaden runt Långsjön går dels längst vattnet och i bostadsområdet. Turen bjuder på många fina promenadstråk.

På flera ställen har kommunen hängt upp livbojar ifall olyckan skulle vara framme.

Har man inte tagit med sig egen picknick kan man välja att ta ett stopp på Herrängens Gård.

Herrängens Gård är en gammal herrgård. Där kan man inta en lunch eller ta en fika. Sittplatser finns både ute och inne. Innergården har fint solläge vid soliga dagar.

Herrängens Gård är ett mysigt stopp på vägen, men var inte allt för hungrig. Maten är helt okej men portionerna är väldigt små.

Om man promenerar runt Långsjön så kommer man passera Långsjöparken. Det är en fantastisk lekpark för den som har småbarn.

Lekparken invigdes 2018 och den är riktigt fin. Synd att våra egna barn redan hade hunnit bli för gamla när parken väl var klar.

När man promenerar runt Långsjön kommer man passera Långsjöbadet. Badet har en liten strand och stor gräsmatta. Det finns badbryggor, vollybollbana, kiosk och en restaurang, Casa Del Lago som håller hyffsade priset.

Promenaden runt Stockholm Långsjön runt, är en trevlig runda som bjuder på det mesta man kan önska sig om man behöver miljöombyte och bor i Stockholm.