Varberg Kusthotell

Perfekt för en avkopplande helg!

”Perfekt läge, fint spa, bra gym, men helhetsbetyget dras ner på grund av dålig mat och slitna hotellrum” säger paret Jakobsson.

Vill man komma bort från vardagen och verkligen koppla av så är Varbergs kusthotell ett bra alternativ.

Läget på hotellet är bra, det ligger precis vid havet med sandstranden precis nedanför.

Utanför hotellet går en gång/cykelbana som följer kustlinjen. Perfekt för den som vill promenera eller hyra cykel. När vi var där kostade det 100:-/pers för att hyra cykel en heldag. Helt okej tycker jag.

Precis nere vid havet ligger kallbadhuset med bastu och närheten till havet. Relaxavdelningen är utrustad med en kamin och ett antal sittplatser. Jag kan tänka att det är mysigt att sitta där nere en mörk ruggig höstkväll.

Bastuhuset är handikappsanpassat, så den som är rullstolsbunden har även möjligheten att njuta av bastubad.

För den som gillar att sporta finns det flera olika alternativ. Ett av alternativen är volleyboll. Det finns en fin plan som ligger precis vid hotellet.

Gymmet håller helt okej nivå. Det finns många maskiner att välja på och ett antal löpband. Vill man testa yoga eller spinning så finns det pass man kostnadsfritt kan kan delta på. Under högsäsong anmäl dig i god tid, platserna blir fort fullbokade.

Men det bästa är trots allt spa-avdelningen. Där finns allt du kan önska dig. Du kan boka olika behandlingar eller varför inte stoppa fötterna i ett fiskbad.

På spa-avdelningen finns en stor pool som håller bra temperatur. Den är så pass stor så det går att simma några längder i den utan att tröttna direkt.

För den som känner sig frusen rekommenderar jag starkt att man sjunker ner i ett varmare bad, det finns två alternativ. Antingen sätter man sig i bubbelpoolen eller så väljer man badet bredvid som håller samma temperatur men utan bubblor. Helt klart min favorit.

Gillar man att basta så finns det flera alternativ. Antigen kallbadhuset nere vid havet eller en torrbastu och ångbastu precis vid bubbelpoolen.

Vill man och vågar man kan man mellan bastubaden chocka kroppen och ta ett kallbad. Mig tilltalar det inte… så jag valde att stå över.

Missa inte den uppfriskande massageduschen som har tre olika program att välja på. Jag rekommenderar starkt program tre. Väldigt skönt och känns fräscht. Jag stod ett bra tag och det lockade alla andra som var i närheten att också våga sig på att prova.

En våning upp finns ett antal vilosängar som man kan lägga sig i för att bara blunda och drömma sig bort.

Under vår vistelse så hade vi bokat ett komplett paket för två vuxna som inkluderade boende, en 3-rätters middag, frukost, ett antal träningspass, samt tillgång till spa-avdelningen på ankomstdagen och avresedagen.

Fösta intrycket av rummet var ingen höjdare. Jag anser att bokar man ett rum för två vuxna så förutsätter man att man får en dubbelsäng på 180 cm alternativt två enkelsängar som man lätt kan skjuta ihop. Jag förväntar mig inte att mötas av en 140 cm säng!! Något missnöjd gick jag ner och klagade. Istället för att bara lösa problemet för kunden så började personalen hävda att det står i bokningen. Irriterad som jag var tog jag upp deras hemsida och visade att det inte alls framgår tydligt på första sidan. Först tre klick bort kommer informationen om att enbart en 140 cm säng ingår. Efter minst 20 minuters argumentation byter till sist personalen vårt rum till ett nytt rum med en normal dubbelsäng.

Hade jag varit ansvarig så hade jag styrt upp detta omedelbart. Är hotellet inte fullbelagt som i detta fall, lös bara problemet för kunden. Ett ganska enkelt sätt att maximerar antalet nöjda kunder. Rummen i övrigt var okej, men håller samma standard som Scandic hotell. Jag tror att man med ganska enkla medel skulle kunna göra rummen betydligt mycket trevligare / mysigare.

Nästa stora besvikelse är maten. Driver man ett spa-hotell så måste man komma ihåg att gästerna kommer dit för att koppla av och att njuta av god mat. Till förrätt serverades en torr ostsmörgås/bakelse och en bit morot. Smakade i stort sett ingenting. Till varmrätt kunde man välja på fisk eller kött. Tyvärr valde vi båda att äta fisk, torskrygg. Självaste fisken var okej men tillbehören till var katastrofala. Näst intill äckliga. Till efterrätt serverades en äppelkaka med glass. Glassen helt okej, men äppelkakan hade det kunnat hoppa över.

Det som förvånar mig mest är att vi flaggar redan vid förrätten att maten är inte bra. Samma sak sker vid varmrätten. Men det finns ingen tendens att servitören frågar om det kan åtgärda det eller erbjuder oss ett annat alternativ. Det känns mer som om han bekräftar att det för ett par dagar sedan har bytt meny och att kombinationen kanske inte blev helt lyckad. För mig är maten en stor del av totalupplevelsen och jag är ledsen att säga men helt ärligt Ni måste höja nivån.

Däremot så är restaurangmiljön riktigt trevlig och man har lyckats få till en trevlig atmosfär.

Frukosten höll bra klass och i stort sett fanns allt man kan önska sig. Fräscht upplagt och stort utbud. Så det bevisar att köket kan om dom vill.

Summering och tips inför besöket:

Träning: Bra träningsmöjligheter med utegym, stort gym inne, olika pass, volleybollbana och bassäng. Om det är fint väder, hyr cyklar från receptionen. Jag är helt övertygad om att det fint att cykla längst kusten.

SPA: Bra spa med allt du kan önska sig. När vi var där hade vi turen att det var få gäster. Vid högsäsong kan det nog bli trångt.

Rummen: Säkerställ verkligen att ni får en dubbelsäng som är anpassad för två vuxna människor. Hoppas verkligen hotellet tar åt sig av kritiken och faktiskt tydliggör detta på första bokningssidan. Du skall inte behöva klicka flera gånger för att få klar och tydlig information.

Maten: Helt ärligt, hotellet bör omedelbart ta tag i sin mat. Antingen hade vi maximal otur. Ingen vill lägga flera tusen på en spahelg om maten är dålig.

Kostnad: Vi bokade ett färdigt paket som innefattade ett dubbelrum (observera 140 cm säng), tillträde till spa-avdelningen på ankomstdagen och avresedagen, ett antal träningspass, 3-rätters middag samt frukostbuffé. Priset på paketet var 3200:- till det tillkom sedan ett dryckespaket på 300:-/person som innefattade en glas vitt till förrätten, ett glas vitt eller rött till varmrätten och avslutningsvis ett glas dessertvin. Så totala kostnaden för ett dygn slutade på 3800:-. För den summan tycker jag att det borde ingå en normal dubbelsäng.

Slutresumé: Vi kommer säkert återvända en vacker dag, framför allt för vi gillade läget på hotellet och spa-avdelningen. Men nästa gång kanske vi väljer att äta någon annanstans. Det var allt för denna gång!