Drottningholms slott och slottsparken

Drottningholms slott byggdes på 1600-talet och ligger fint placerat ute på Lovön i Mälaren, Ekerö kommun. Drottningholms slott med tillhörande slottspark finns med på UNESCO:s världsarvslista då slottet representerar europeisk kunglig arkitektur från den tidsaxeln. Slottet ligger fint placerat precis vid vattnet.

Vår kungafamilj flyttade in på Drottningholms slott 1981 och idag är det kungaparets permanenta bostad där rummen i södra del av slottet är reserverade för Kungaparet.

Både slottet och slottsparken är till största delen öppen för allmänheten året om. Men vi valde att strosa runt i omgivningen men gjorde aldrig ett besök inne i självaste slottet.

Det var länge sedan jag besökte Drottningholms slott, det måste ha varit någon gång under min skoltid. Men i somras passerade jag förbi med några goda vänner och blev positivt överraskad.

Har du inte varit på Drottningholms slott och besökt slottsparken så kan jag varmt rekommendera Er att åka dit. Det är en otroligt vacker miljö, framförallt slottsparken är väldigt mysig.

Drottningholm slott är gigantiskt stort, man kan fundera på hur det skulle vara att bo på ett slott. Hur många rum skulle man använda och hur stor del av slottet skulle man nyttja? Troligtvis bara en bråkdel av ytan.

Hela området är otroligt välskött. Men slottsparken var dagens höjdpunkt.

Slottsparken är fin och välskött med gångstråk som går längst vattnet. På vissa ställen finns små söta gångbroar.

Förslagsvis tar Ni med Er en mysig picknickkorg, sätt Er ner och bara njuter av omgivningen.

Nyfiken på nya resmål och restips? Följ bloggen. På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s